İSPANYA KRALLIĞI HÂKİMLER GENEL KURULUNDAN ADALET AKADEMİSİNE ZİYARET

14.07.2021         1592

İspanya Krallığı Hâkimler Genel Yargı Konseyi Üyesi Mar Cabreja ve beraberindeki heyet Türkiye Adalet Akademisi’ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirerek, Akademi Başkanı Muhittin Özdemir ile görüştü.

Türkiye Adalet Akademisinin işleyişi, hâkim ve savcı eğitimleri, meslek öncesi ve meslek içi eğitimler ile ilgili bilgi alan İspanya Krallığı Hâkimler Genel Yargı Konseyi Üyesi Mar Cabreja, Türkiye’de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

ÖZDEMİR: AMACIMIZ TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ HÂKİM SAVCILAR YETİŞTİRMEKTİR

Çalışma ziyaretinde Türkiye Adalet Akademisinin idari yapısı, işleyişi, görevleri ile hâkim ve savcı adayları ile hâkim ve savcıların meslek içi eğitimleri hakkında bilgilendirme Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir tarafından yapıldı. Özdemir, İspanya Krallığı Hâkimler Genel Kurulu üyelerini akademide ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek; “ Karşılıklı çalışma ziyaretlerinin ülkelerimiz yargı sistemine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Türkiye Adalet Akademisi Hâkim ve Savcıların ve adayların eğitim faaliyetlerini düzenleyen, bilimsel ve ekonomik özerkliği olan Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumudur. Hedefimiz; hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız ve hür vicdanıyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hâkim ve savcılar yetiştirmektir. Türkiye Adalet Akademisine yaptığınız ziyaret için hepinize teker teker teşekkür ediyorum” dedi.

CABREJA: TÜRKİYE İLE TEKNİK İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

İspanya Krallığı Hâkimler Genel Yargı Konseyi Üyesi Mar Cabreja’da ülkelerindeki yargı sisteminin işleyişini anlatarak, hâkim savcılar ile aday hâkim savcılara verilen eğitimler ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Türkiye’de özellikle de Türkiye Adalet Akademisi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cabreja; “ İspanya Krallığı Hâkimler Genel Kurulu, farklı ülkelerdeki diğer yargı kurumlarıyla ilişkileri güçlendirmek ve karşılıklı adli yardımlaşmayı kolaylaştırmak için uluslararası bir faaliyet geliştirmektedir. Bu anlamda, şu anda çeşitli yargı çevrelerinde birçok Mutabakat Zaptı ve İş Birliği Anlaşması yürürlüktedir. Bu uluslararası faaliyet, İspanya Anayasasına göre ulusal dış politikanın yönlendirilmesinden sorumlu olan İspanya Hükümeti'nin uluslararası eyleminin bir parçasıdır. Bu temellere dayanarak İspanya Krallığı Hâkimler Genel Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgili makamlarıyla teknik iş birliğini genişletme olanaklarını araştırmaya hazırdır. Bu teknik iş birliği, her iki ülkedeki adli makam sahiplerinin kapasitelerini geliştirmek ve aynı zamanda teknik bilgi ve uygulama hakkında bilgi alışverişini ve ilgili yetki alanlarında faaliyet ve projelerin yaygınlaştırılmasını teşvik etmek için faydalı olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda Türkiye Adalet Akademisi ile de iş birliklerimizi sürdürmeyi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.