Pakistan Uluslararası İslam Üniversitesi Şeriat Akademisi Genel Müdürü Prof. Dr. Farkhanda Zia ve beraberindeki heyet Türkiye Adalet Akademisine bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
Pakistan Uluslararası İslam Üniversitesi Şeriat Akademisi Genel Müdürü Prof. Dr. Farkhanda Zia ve beraberindeki hâkim, savcı ve avukatlardan oluşan 46 kişilik heyet "Türk Yargı Sistemini Öğrenmek" amacıyla Türkiye Adalet Akademisine bir çalışma ziyareti gerçekleştirerek, Akademinin idari yapısı ve eğitim sistemi ile ilgili bilgi aldı.
ÖZDEMİR: AMACIMIZ ADALET VE HUKUK ALANINDA ORTAK KÜLTÜR İNŞA EDEBİLMEK
Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, kadim dost ülkemiz Pakistan’ı ülkemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, karşılıklı iş birliğimiz hukuk ve adalet alanında sağlamayacaktır ifadelerine yer verdi. Başkan Özdemir; “Türkiye Adalet Akademisi olarak Türkiye’deki hâkim savcıları ve adayları yetiştirme görevinin yanı sıra yurtdışında özellikle de Orta Asya, Türk Dünyası, Ortadoğu’da bulunan Müslüman coğrafyası, Balkanlardaki dost ülkeler ile hukuk ve adalet alanında ortak bir kültür inşa edebilmek, birbirimizde tanış olabilmek anlamında ortak eğitim faaliyetleri sürdürmekteyiz.
72 ülke ile bilfiil karşılıklı eğitim programlarımız söz konusu. Bunun yanı sıra 28 ülke ile de işbirliği mutabakat zaptımız var. Bugün burada kadim dost ülke Pakistan heyetini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Pakistan Müslümanlarının Türkiye’nin zor zamanlarında her daim yanında olduğunu biliyoruz. Pakistan’ın kurucu lideri Muhammed Ali Cinnah ve İslam Alimi Muhammed İkbal dostluklarımızın tarihini yazdılar ve bugüne kadar da ilişkilerimiz hep dostluk üzerine daim oldu. Ve bu duygularla sizleri burada ağırlamaktan mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Dost ülke Pakistan ile Akademilerimiz arasındaki iş birliğini güçlendirmek adına her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
ZİA: ÖNÜMÜZDE UZUN BİR İŞ BİRLİĞİ YOLU VAR
Pakistan Şeriat Akademisi Genel Müdürü Prof. Dr. Farkhanda Zia, Türkiye’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, önümüzde uzun bir iş birliği yolu olduğunu vurguladı. Genel Müdür Zia; “Ben ve beraberimdeki heyet gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı sizlere içten şükranlarımızı sunarız. Aynı zamanda bizi ikinci evimizde hissettirdiğiniz için de çok teşekkür ederiz. Kendimizi Pakistan’da gibi hissediyoruz. Şehre baktığımızda İslamabad’a benzetiyoruz ama sadece bu da değil. İçinde bulduğumuz duygu bize evimizde hissettiriyor. Bizleri ağırladığınız ve ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. Bizde sizleri misafir etmek isteriz. Amacımız tabi ki iş birliğini güçlendirebilmek, daha fazla yol alabilmek, ilişkilerimizi daha da sağlamlaştırabilmek. Önümüzdeki yol iş birliği yoludur bu şekilde ilerleme kaydedeceğiz. Akademi ile iş birliği içerisine girmek niyetindeyiz. Ve her iki akademi için de mümkün olan şehirlerde yol almak gayreti içerisinde olacağız. Türkiye Adalet Akademisi Başkanına ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Pakistan Uluslararası İslam Üniversitesi Şeriat Akademisi Genel Müdürü Prof. Dr. Farkhanda Zia ve beraberindeki heyet, Türkiye Adalet Akademisi ile ilgili gerçekleştirilen sunumdan sonra yerleşke içerisinde bulunan Akademi Uygulama Adliyesi, Savcılık Uygulama Atölyesi ve Uzaktan Eğitim Merkezini ziyaret ederek, eğitim sistemi ile ilgili bilgi aldı.